Nálunk az ősz nem csak a tanévkezdést, hanem a Szüreti mulatságra való készülődést is jelenti.

Pár évvel ezelőtt azt éreztük, hogy a tanév elején jó lenne egy kis pozitív ráhangolódással indítani az egész éves munkát. Remek alkalom kínálkozott számunkra a Szüreti mulatság által, amikor még kellemes az idő, tele vagyunk nyáron összegyűjtött örömök energiájával.

A rendezvénnyel célunk továbbá a szülők és az óvónők kapcsolatának mélyítése a rendezvény bensőséges hangulata és tartalma által.

Ezen a délutánon a belépés „csak” egy fürt szőlővel lehetséges. A közel 120 gyerek, 200 szülő segítségével  kb.50 liter ízletes mustot préselünk, amit a finom zsíroskenyér mellett közösen fogyasztunk el a délután alatt.

A rendezvény folyamán a kézműves foglalkozás mellett hangulatos és igényes táncház szórakoztatja kicsiket és nagyokat. A mulatság alatt népzene kíséretében megláthatjuk, megtapasztalhatjuk a must készítés folyamatát, ahol tevőlegesen bárki segíthet a munkálatokban.

 

Óvodánk, a néphagyomány őrzése mellett az óvodai közösség formálódását, erősödését szeretné segíteni a rendezvénnyel, ezen kívül szeretnénk egy felejthetetlen, élményekkel teli délutánt szerezni a családoknak a tanév küszöbén.